Siirry pääsisältöön
Taste The Ocean
#TasteTheOcean

on EU:n kampanja, joka kannustaa ostamaan ja valmistamaan ruoaksi kalaa ja mereneläviä kestävällä tavalla.

#TasteTheOceanContest-kilpailu alkaa 15.4. ja päättyy 29.4. Kilpailussa etsitään helppoja ja herkullisia annoksia meren antimista.

Parhaat voivat voittaa 300 euron lahjakortin vapaavalintaiseen kalaravintolaan tai valikoiman merellisiä herkkuja.

Voit osallistua kilpailuun valmistamalla helpon ja vastuullisen annoksen kalasta tai merenelävistä. Katso vinkit vastuullisiin valintoihin kalatiskillä.

Ennen kuin alat kokata, lue kilpailun säännöt.

Lue lisää #TasteTheOcean-kampanjasta

Merenelävistä voi valmistaa nopeasti ja helposti maukasta ruokaa.

Olemme kutsuneet vuodesta 2021 lähtien huippukokkeja ympäri Eurooppaa kehittämään kanssamme herkullisia reseptejä, joissa käytetään kalaa ja mereneläviä kestävällä tavalla.

Makunystyröitä hivelevien annosten valmistamisen lisäksi kampanjan tarkoituksena on kannustaa ihmisiä koko EU:ssa kiinnittämään huomiota siihen, mitä he syövät.

Me kaikki ostamme, valmistamme ja syömme ruokaa, joten voimme myös tehdä parempia valintoja ruoan suhteen. Riippumatta siitä, onki kala hankittu kalakauppiaalta, marketin hyllystä vai nautittu ravintolan lautaselta, meidän vastuullamme on varmistaa, että merissä, järvissä ja joissa riittää kalaa kaikille myös tulevaisuudessa.

Kestävästi kalastetusta jää paras maku suuhun

EU suojelee merten luonnonvaroja tukemalla kestävää kalastusta ja kalanviljelyä. Se ei onnistuisi ilman kalastajien ja kalankasvattajien merkittävää panosta. Yhdessä voimme pitää huolta siitä, että ruokapöytiimme päätyvä kala on peräisin kestävästi hoidetuista kalakannoista tai kasvatettu vastuullisesti.