Ugrás a fő tartalomra
Taste The Ocean
A #TasteTheOcean (Kóstolja meg az óceán ízeit!)

egy olyan uniós kampány, amely mindenkit arra ösztönöz, hogy fenntartható halászatból származó halakat és tenger gyümölcseit vásároljon, ilyen élelmiszerekből készítsen ételeket és élvezettel fogyassza el azokat.

Vegyen részt a #TasteTheOceanContest (Kóstolja meg az óceán ízeit!) versenyünkön április 15. és 29. között! Segítsen a tengeri eredetű élelmiszerekből készült ételek egyszerűségének és ízeinek népszerűsítésében.

A résztvevők díjakat nyerhetnek – egy, az Ön választása szerinti, tengeri eredetű élelmiszereket kínáló étterembe szóló, 300 euró értékű utalványt, vagy egy tengeri eredetű élelmiszerekből álló termékkosarat!

Ehhez csupán egyszerű és fenntartható halételeket vagy tengeri eredetű élelmiszerekből készült ételeket kell készítenie. Olvassa el az arra vonatkozó tippjeinket, hogy miként választhat fenntartható módon a tengeri eredetű élelmiszerek vásárlásakor.

Mielőtt elmélyedne a tippek olvasásában, tudjon meg többet a verseny szabályairól.

További információk a #TasteTheOcean kampányról

A tengeri eredetű élelmiszerekből gyorsan és könnyedén lehet ízletes ételeket készíteni.

2021 óta működünk együtt szerte az EU-ból származó híres séfekkel annak érdekében, hogy nagyszerű recepteket dolgozzunk ki fenntartható halászatból származó halak és tengeri eredetű élelmiszerek felhasználásával.

Ez az együttműködés nem csupán az ízekről és az örömökről szól – hanem ezzel együtt szeretnénk arra ösztönözni az uniós polgárokat, hogy figyeljenek oda arra, hogy mit esznek.

Fogyasztóként, vásárlóként, ínyencként és szülőként mindannyiunknak választanunk kell, amikor arról van szó, hogy milyen élelmiszereket vásároljunk. Függetlenül attól, hogy hol vásárol és hol étkezik – haltenyésztőnél, szupermarketben vagy étteremben –, válasszon helyesen, hogy mindenki, még a jövő nemzedékei is, élvezhessék tengereink, folyóink és tavaink kincseit.

A fenntarthatóság egyet jelent a legjobb ízekkel

Az EU a fenntartható halászat és akvakultúra előmozdításával védi természetes tengeri erőforrásait. Ez nem lenne lehetséges anélkül a kemény munka nélkül, amelyet a halászok, a nők és az akvakultúra-termékek előállítói végeznek. Együtt biztosítani tudjuk, hogy az Ön asztalára kerülő élelmiszerek olyan halállományokból származzanak, amelyekkel felelősségteljes gazdálkodást folytatnak, vagy amelyeket fenntartható módon tenyésztenek.