Preskoči na glavno vsebino
Taste The Ocean
#TasteTheOcean

je kampanja na ravni EU, ki spodbuja k nakupu, pripravi in uživanju trajnostnih vrst rib in morskih sadežev.

Od 15. do 29. aprila sodelujte v natečaju #TasteTheOceanContest! Uživajmo skupaj v preprostosti in okusih morskih jedi.

Potegujte se za nagrado – bon v vrednosti 300 evrov za restavracijo z morsko hrano po vaši izbiri ali košarico z morskimi proizvodi!

Vse, kar morate storiti, je, da pripravite enostavno jed iz trajnostnih vrst rib ali morskih sadežev. Oglejte si naše nasvete o sprejemanju trajnostnih odločitev pri nakupu morske hrane.

Pred sodelovanjem v natečaju preberite pravila natečaja.

Več informacij o kampanji #TasteTheOcean

Priprava okusnih morskih jedi je lahko hitra in enostavna.

Že od leta 2021 sodelujemo s priznanimi kuharskimi mojstri iz EU pri pripravi navdušujočih receptov, v katerih uporabljamo trajnostne vrste rib in morskih sadežev.

Pri tem ne gre le za okus in užitek, temveč tudi za spodbujanje državljank in državljanov EU k sprejemanju boljših prehranskih odločitev.

Kot potrošniki, kupci, gurmani in starši sprejemamo pri nakupu hrane vrsto odločitev. Ne glede na to, ali nakupujete v ribarnici ali supermarketu, ali pa obedujete v restavraciji, sprejemajte prave odločitve, da bodo lahko vsi, tudi prihodnje generacije, še naprej uživali v zakladih naših morij, rek in jezer.

Najboljši trajnostni okusi

EU varuje svoje naravne morske vire s spodbujanjem trajnostnega ribištva in akvakulture. To pa ne bi bilo mogoče brez trdega dela naših ribičev in proizvajalcev v akvakulturi. Skupaj zagotavljamo, da hrana na vaši mizi prihaja iz odgovorno upravljanih ribjih staležev ali je bila gojena na trajnosten način.