Gå til hovedindholdet
Taste The Ocean
#TasteTheOcean

er en kampagne fra EU, der opfordrer alle til at købe, tilberede og nyde bæredygtige fisk og skaldyr.

Fra den 15. til den 29. april kan du være med i konkurrencen #TasteTheOceanContest. Vær med til at fejre enkeltheden og smagene i retter med fisk og skaldyr.

Deltagerne kan vinde præmier – en kupon på 300 euro til en fiske- og skaldyrsrestaurant efter eget valg eller en kurv med fiske- og skaldyrsprodukter!

Det eneste, du skal gøre, er at lave lette og bæredygtige retter med fisk eller skaldyr. Tjek vores tips til at træffe bæredygtige valg, når du køber fisk og skaldyr.

Før du går i gang, kan du læse mere om konkurrencereglerne.

Mere om kampagnen #TasteTheOcean

Det kan være hurtigt, let og smage godt at lave retter med fisk og skaldyr.

Siden 2021 har vi arbejdet sammen med berømte kokke fra hele EU for at udvikle fantastiske opskrifter med bæredygtige fisk og skaldyr.

Det handler om mere end blot smag og nydelse – vi vil også opfordre borgerne i EU til at være opmærksomme på, hvad de spiser.

Som forbrugere, indkøbere, foodies og forældre har vi alle et valg, der skal træffes, når det drejer sig om at købe mad. Uanset hvor du handler og spiser – fiskehandleren, supermarkedet eller på restaurant – så træf det rette valg, så alle, også kommende generationer, fortsat kan nyde godt af den rigdom, der findes i vores have, floder og søer.

Bæredygtighed smager bedst

EU beskytter sine naturlige havressourcer ved at fremme bæredygtigt fiskeri og akvakultur. Dette ville ikke være muligt uden alt det hårde arbejde, som vores fiskere og vores akvakulturproducenter gør. Sammen sikrer vi, at maden på dit bord kommer fra ansvarligt forvaltede fiskebestande eller opdrættes på en bæredygtig måde.