Direct la conținutul principal
Taste The Ocean
#TasteTheOcean

este o campanie organizată de UE care îi încurajează pe cetățeni să cumpere, să gătească și să aprecieze peștele și fructele de mare obținute în mod sustenabil.

From 15 to 29 April, join us for the #TasteTheOceanContest. Help us celebrate the simplicity and flavours of seafood dishes.

Participants are eligible to win prizes - a 300€ voucher for a seafood restaurant of your choosing or a basket of seafood products!

În perioada 15-29 aprilie, participați la #TasteTheOceanContest! Ajutați-ne să onorăm simplitatea și gustul preparatelor pe bază de pește și fructe de mare.

Participanții pot câștiga premii – un voucher în valoare de 300 EUR pentru un restaurant care servește preparate pe bază de pește și fructe de mare ales de ei înșiși sau un coș cu produse din pescuit!

Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți rețete rapide pe bază de pește sau fructe de mare obținute în mod sustenabil. Consultați sfaturile noastre privind alegerile sustenabile în materie de pește și fructe de mare.

Înainte de a intra în concurs, citiți regulamentul.

Mai multe despre campania #TasteTheOcean

Preparatele pe bază de pește și fructe de mare pot fi simple, gustoase și realizate rapid.

Începând din 2021, colaborăm cu bucătari celebri din întreaga UE pentru a elabora rețete uimitoare pe bază de pește și fructe de mare obținute în mod sustenabil.

Nu ne interesează doar plăcerea gustului – dorim totodată să îi încurajăm pe cetățenii UE să fie atenți la ceea ce mănâncă.

În calitate de consumatori, cumpărători, gurmanzi, părinți, cu toții facem o alegere când cumpărăm produse alimentare. Nu contează locul de unde vă faceți cumpărăturile sau mâncați – pescărie, supermarket sau restaurant – important este să faceți alegerea corectă, astfel încât toată lumea, inclusiv generațiile viitoare, să se bucure în continuare de comorile mărilor, râurilor și lacurilor noastre.

Sustenabilitatea are cel mai bun gust

UE își protejează resursele naturale marine prin promovarea pescuitului și a acvaculturii sustenabile. Acest lucru nu ar fi posibil fără toate eforturile depuse de pescari și de producătorii din domeniul acvaculturii. Împreună, ne asigurăm că alimentele pe care le puneți pe masă provin din stocuri de pește gestionate cu responsabilitate sau crescute în mod sustenabil.